Duurzaamheid & Kwaliteit

In mei 2017 realiseerde Frigomundo een omvangrijk duurzaam energie project. Het vrieshuis beschikt nu over het grootste vrieshuis zonnepanelen systeem in Nederland!

Wij zien een groeiende behoefte naar CO2 neutrale productieketens. Door het opslaggedeelte duurzamer te maken, beïnvloeden we de milieueffecten van de totale productieketens van onze klanten op een positieve manier.

Door het recordaantal van 5.800 zonnepanelen te installeren op 10.500 m² dak, heeft het systeem een capaciteit van 1,577 MWp. Dit zorgt voor de productie van 1.388 MWp per jaar. Ter vergelijk: Dit zou genoeg moeten zijn voor het gemiddelde energieverbruik van 300 huishoudens van 4 personen. Hiermee verlaagt het vrieshuis significant de Carbon Footprint met 950 ton per jaar. Het jaarlijks energieverbruik van Frigomundo bedraagt zo’n 2.915 MWh. De zonnepanelen voorzien nu in 50% van deze behoefte. Wanneer de koelsystemen niet draaien, gaat het overmatige vermogen terug in het lokale elektriciteitsnet.

Één van de redenen om dit energie project te starten is dat wij een groeiende behoefte naar CO2 neutrale productieketens zien. Door het opslaggedeelte duurzamer te maken, beïnvloeden we de milieueffecten van de totale productieketens van onze klanten op een positieve manier. Wij zijn ervan overtuigd dat wij met onze duurzame aanpak een concurrentievoordeel hebben ten opzichte van andere vrieshuizen en dat het klanten aantrekt met eenzelfde duurzame kijk op de toekomst.

Toezicht

Als u bij Frigomundo uw goederen opslaat, zijn ze in betrouwbare en veilige handen. Op ons pand is cameratoezicht van toepassing en het is voorzien van inbraak- en brandalarm, diverse hoge hekwerken, een noodaggregaat en alarm bij temperatuurafwijkingen in de opslagruimten. Wij hechten daarnaast veel waarde aan vertrouwelijkheid: uw producten worden in alle discretie opgeslagen!

Kwaliteit

Frigomundo heeft een eigen kwaliteitsdienst beschikbaar, die bij binnenkomst controleert op onder andere temperatuur en THT-datum. Zijn uw goederen eenmaal bij ons opgeslagen, dan garanderen wij een perfecte temperatuurbeheersing. Zo zijn bijvoorbeeld de lijnen van dock naar vriescellen uitermate kort waardoor de temperatuur gewaarborgd blijft.

Onder toezicht van onze hoog gekwalificeerde kwaliteitsmedewerkers worden ook facetten als milieu en arbeidsomstandigheden vastgelegd en geborgd. Hieruit vloeit voort dat alle facetten van kwaliteit worden gedekt en de kwaliteit van onze producten continu gewaarborgd is voor onze klanten.

Frigomundo is gecertificeerd om op het hoogste niveau te kunnen opereren: Naast HACCP is ons vrieshuis gecertificeerd voor IFS Logistics en beschikken we over de AEO (Authorized Economic Operator) status.

Duurzaamheid

Frigomundo is relatief kort (sinds 2008) operationeel en beschikt derhalve over een moderne energie efficiënte cascade koel/vriesinstallatie op basis van ammoniak en CO2. De restwarmte wordt gebruikt voor de vloerverwarming van de vriescellen. Middels dubbele deursystemen en isolatiesluizen wordt het wegvloeien van koude lucht uit de koel- en vriesruimten tot een absoluut minimum beperkt. Duurzaamheid is volgens ons een doorlopend proces, dus ontwikkelingen op dit gebied worden nauwgezet gevolgd en waar mogelijk geïmplementeerd.

Voor meer informatie over ons bedrijf en onze dienstverlening, neem vrijblijvend contact met ons op. We staan u graag te woord.

Frigomundo Coldstore B.V.

Produktieweg 5
2382 PA Zoeterwoude Rijndijk
Telefoon: +31 71 5815500
E-mail: info@frigomundo.com